reede, veebruar 16, 2007

03.02.2007 - Lõputu bussisõit (Fes - Erfoud)

Hommikune äratus oli kell 7, see tähendas, et juba 8.40 olime teel bussijaama suunas. Maksime 97 DHM/nägu bussipiletite eest ning tüüp näitas meile isegi õige bussi kätte. Pagasitasust meil ära rääkida ei õnnestunud - 5 DHM/kott. Eelis, et jõudsime bussi juurde juba 9.15, tähendas seda, et meie kotid läksid viimastena bussi alla, mitte katusele. Selle üle oli mul siiralt hea meel. Buss kogunes ajapikku küllaltki rahvast täis, meie kui ainsad välismaalased olime suur vaatamisväärsus. Enne bussi väljumist iga kahe minuti tagant käivad erinevad tüübid bussi üle - kerjused, müügimehed jms. Osta võib taaskord midaiganes (kellele uus stereo või köögikombain?).

Buss väljus õigeaegselt ja hetkel kui ma seda päevikut kirjutan, oleme tõusmas mägedesse (ja pilvedesse).

Teekond mööda platood...
(kõik pildid maastikust on tehtud bussiaknast, seega ka halb kvaliteet)

Nüüd üritas bussijuht tankida, aga bensiinijaam ei olnud töökorras - seega ilmselt tuleb mäest alla laskuma hakates mootor välja lülitada...:D

Lumised tipud siinsamas, lumi tee ääres.. Brr.. külm

Vahepeal on sõidu algusest möödunud neli tundi, kuid Erfoudi ikka veel ei paista. Selle asemel on ees hiiglaslikud mäed - Atlas.

Meie väikesed fännid...

Vahepeal lõbustasime kahte 3-4-aastast väikest tüdrukut, kellele meeldisid eelkõige Sofia pikad ja sirged juuksed.
Oot ma ütlesin, et sõit peaks kestma 3 h? Hetkel oleme juba umbes 7 tundi teel olnud.. super eksole? :)








Nii, kümme... üksteist.. tundi...
Vahepeal helistasime oma Erfoudi tuttavale - selgus, et tema arvates pidime kohtuma hoopis ühes teises linnas ja sealt koos edasi minema (sellest siis see tema pakutud 3 tundi, krt kuigi meil kaarti kaasas ei olnud, ma kahtlustasin, et see koht asub vähemalt 6 + tunni kaugusel Encartast vaadates... aga juhtub noh :P). Seega - väljas oli pime - olime teel x-kohta - ja meil ei olnud mitte mingit majutust. Meie see tuttav lubas uurida erinevaid variante, kuid lõpuks saime meie suure telefoniarve ja kasu ei miskit.
Rääkisime vahepeal ka erinevate kohalikega - hind kõrbepaketi eest varieerus 150 DHM'st - 350 DHM'ni, isegi kahetsesime, et alguses kohe soodsat pakkumist vastu ei võtnud.
Anyway, Erfoudis aitas üks kohalik meil leida hea majutuse, saades kõvasti üle 50 % hinnakirja hinnast odavamalt. Enamik inimesi Marokos on ikkagi suhteliselt toredad, kuigi nende tegudel on kindlasti ka väike tagamõte. Hinnaks oli siis 50 DHM/inimene, toas oli eraldi dušš/WC (isegi paberiga ja puha), mõnusad suured voodid ja toatemperatuuri reguleerija.

See on siis väike näide sellest, mida Maroko mõistes tähendab 5-eurose hinnaklassiga toa juurde kuuluv vannituba :)

Olar teeb siis natukene strippi :D

Kommentaare ei ole: